En grön sommar

Vi är tillbaka hos Helene, som vann tävlingen om att få sin balkong stylad sent i våras. Om man ber henne beskriva hur sommaren har varit, kommer svaret fort:
- Den har varit ljuvlig! När Maria Bremefors var här och fixade det sista, då i juni, och jag såg allt färdigt - åh, vad ljuvligt det var.

Och balkongen är fortfarande, långt in i augusti, prunkande. Inte bara av blommor och prydnadsväxter, utan även av nyttoväxter.
Persiljan och de andra örterna har Helene använt till diverse matlagning, myntan har hon haft i den läskande drinken mojito, barnbarnen har plockat jordgubbar och smultron och romansallad har hon kunnat skörda i mängder. Grönkålen kommer också att komma till användning. Tomaterna och chilin är gröna och knubbiga och behöver bara lite mer sol till för att mogna.

En klockranka, som när Helene fick hem den var ganska liten och klen, har vuxit över en meter och fungerar nu ypperligt som alldeles grön rumsavdelare.
- Varje gång jag sitter här, kanske med en kopp kaffe och ett korsord, måste jag titta upp då och då för att se hur fantastiskt fint det är, säger Helene.
Helene gillar både detaljerna och helheten på balkongen.
- Accentfärgen blev turkos, det var Maria som valde den men den blev så bra. Varenda liten bit har stämt så bra, det finns inget jag inte tycker om här! Det är en helt underbar harmoni.

- Jag har gjort en ritning över hur balkongen blev, berättar Helene, som tänker försöka fortsätta med odlingarna i den mån det går.
Nu är det dags att ta lite frön, samt övervintra pelargonerna, spjutbräken och dagsfunkian, på något bra ställe. Även taklöken går att ta vara på till nästa år.

Även under hösten njuter Helene av sin balkong. Då tänder hon ljus i alla ljuslyktor hon har på balkongen, och kan även inifrån se hur mysig balkongen ser ut.
- Det första jag tänker på när jag tänker på sommaren, och balkongstylingen är "underbart" och "härligt". Det låter kanske simpelt men det går inte att beskriva på bättre sätt. Det här ÄR verkligen underbart och härligt!

chili
sallad
pelargon
vitblomma

Njut av din täppa
eller balkong-

TIDIGARE AVSNITT

Del 5:
En grön sommar

Del 4:
Till Helene...

Del 3:
Omskolning - liten blir stor

Del 2:
Sköt om dina pelargoner

Del 1:
Livet bland fröpåsar

Fastighets AB Seglet  |  Södra Järnvägsgatan 42D   |  827 32 Ljusdal  |  Telefon: 0651-101 80  |  E-post: info@seglet.nu
Fastighets AB Seglet är ett privat fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter i centrala Ljusdal. Fastighets AB Seglet hyr ut lägenheter och lokaler till personer och företag som uppskattar kvalitet, god service och personligt bemötande. Att vara hyresgäst hos Fastighets AB Seglet ska kännas lite extra, lite unikt. Seglet drivs av fjärde generationen Öhman, syskonen Johanna, Julia och Jon. Fastighets AB Seglet har sitt säte i Ljusdal i Hälsingland.

MADE BY ohappa